Visit Scotland Pavilion

Glasgow, Scotland

Visit Scotland Pavilion

Glasgow, Scotland

St. Vincent Street is one of Glasgow’s finest Victorian Streets with an incredible legacy architecture and character. Our approach to the new architecture for the Visit Scotland building in St. Vincent Street aims to be understated and dignified in character. Our thinking is that the internal volume will have great flexibility and simplicity and can be repeatedly reconfigured to respond to changing retail and visitor information requirements.

A newly constructed Visit Scotland building in such an elegant context requires to have a classically proportioned gravitas and spirit to harmonise and relate to its immediate environment. The proposed plan incorporates elevations that allows surrounding facades to be appreciated from within the building. The double volume allows the space to feel light and airy.

Summary

Design for a new pavilion for Visit Scotland 

Location

Glasgow, Scotland 

Size

150m²

Client

Visit Scotland 

Status

Completed Study 2015 

 

St. Vincent Street is one of Glasgow’s finest Victorian Streets with an incredible legacy architecture and character. Our approach to the new architecture for the Visit Scotland building in St. Vincent Street aims to be understated and dignified in character. Our thinking is that the internal volume will have great flexibility and simplicity and can be repeatedly reconfigured to respond to changing retail and visitor information requirements.

A newly constructed Visit Scotland building in such an elegant context requires to have a classically proportioned gravitas and spirit to harmonise and relate to its immediate environment. The proposed plan incorporates elevations that allows surrounding facades to be appreciated from within the building. The double volume allows the space to feel light and airy.